این رسانهها پس از پیروزی پر گل شب گذشته که با دو گل فرمانده داخل زمین تیم کارلوس کیروش همراه بود، یک بار دیگر قابلیتهای بالای بازیکنان ایران، به ویژه جواد نکونام، را ستودند و از چوی کانگ هی، سرمربی این تیم تدابیر لازم را برای مهار وی درخواست کردند.
*اومیانیوز: نکونام باعث انفجار در آزادی شد
روزنامه اومیانیوز در این باره نوشت: ایران مقابل کره بازی سراسر هجومی ارائه کرد که در آن کاپیتان جواد نکونام 2 گل از 4 گل ایرانیها را زد. وی خطرناکترین بازیکن تیم کیروش بود و باعث انفجار شوق و شادی هواداران در ورزشگاه آزادی شد.
این نشریه ادامه داد: برای مهار وی کادر فنی تیم کره باید چاره اندیشی کند.
نکونام در جدال رفت با حریف آسیای شرقی در دقیقه 75 با گل زیبای خود باعث کسب پیروزی یک بر صفر شد.
*روزنامه اقتصادی سئول: نکونام، محور فعالیتهای ایران
روزنامه اقتصادی شهر سئول نیز عنوان کرد نکونام همانند بازی های گذشته ایران، محور فعالیتهای سفیدپوشان مقابل لبنان بود. او تیمش را به خوبی به سوی بردی پرگل هدایت کرد. به نظر میرسد راه غلبه بر ایران، محدود کردن دامنه فعالیتهای وی در تیم ایران است.
*سایت کوپوپ: نکونام یعنی نیمی از قدرت ایران
سایت کوپوپ هم نوشت نیمی از قدرت تیم ایران، نکونام است. در صورتی که جلوی حرکات وی در زمین گرفته شود، نیمی از توان ایران کاهش مییابد.
کاسمیرو، بازیکن بااستعداد برزیلی با امضای قراردادی دائمی به رئال مادرید منتقل شد. سران باشگاه مادریدی برای صورت پذیرفتن این انتقال مبلغ 6 میلیون یوروی ذکر شده در بند جدایی زودهنگام او را پرداخت کرده و او را به خدمت گرفتند.
این بازیکن 18 ساله برزیلی در ماه دسامبر سال گذشته میلادی از سائوپائولو به رئال کاستییا پیوست و در طول این مدت در 15 بازی برای رئال کاستییا به میدان رفت و در ماه آوریل و در بازی رئال ماردید مقابل بتیس برای تیم اصلی نیز بازی کرد.
سران باشگاه رئال مادرید حالا با انتشار بیانیه ای رسمی در وب سایتشان از انجام این خرید خبر داده و اعلام کردند که کاسمیرو با قراردادی4 ساله و درازای 6 میلیون یورو (مبلغ ذکر شده در بند جدایی زودهنگامش) به رئال مادرید پیوسته است.
کاسمیرو که 15 بازی ملی برای تیم ملی زیر20 سال برزیل برگزار کرده، دومین خرید تابستانی رئال مادرید بعد از بازگشت دانی کارواخال به اردوی تیم مادریدی است. دانی کارواخال یکی از بازیکنان رئال بود که به صورت قرضی در بایرلورکوزن توپ می زد و حالا به پایتخت اسپانیا بازگشته است.
برنامه تی وی3 سپورت کلاب در گزارشی که روز 2شنبه پخش کرد، یک خبر جالب توجه داشت.
این خبر بدین ترتیب بود که سران باشگاه بارسلونا از سران رئال مادرید در مورد رافائل واران سوال کرده اند.
بنابراین گزارش که در روزنامه ال موندو دپورتیوو بازتاب یافت، سران باشگاه بارسلونا حاضرند تا با پرداخت مبلغ ذکر شده در بند جدایی زودهنگام رافائل واران، این مدافع فرانسوی را به خدمت بگیرند ولی خود واران بلافاصله نسبت به این پیشنهاد موضع گیری کرده و اعلام نموده که قصد عوض کردن آب و هوا ندارد.
در این گزارش به این نکته اشاره شده که پاسخ واران و توضیحات ارائه شده از سوی او، به منزله پایانی سریع بر این ماجرا بوده . واران می داند که رئالی ها روی او حساب ویژه ای باز کرده اند و حالا می خواهد پاسخ اعتماد سران مادریدی را به بهترین نحو ممکن بدهد.
درسالهای اخیر و بعد از فیگو ، رونالدو و ساویولا که برای هر دو تیم بزرگ اسپانیا بازی کرده اند، شاهد انتقال بازیکنی از رئال مادرید به بارسلونا و یا بالعکس نبودیم و تنها اخیرا سران رئال برای جذب تیاگو آلکانتارا، بازیکن جوان بارسلونا دست به کار شده بودند که شاید بتوان این ابراز تمایل بارسایی ها برای جذب واران را پاسخی به درخواست رئالی ها برای تیاگو دانست.
تیم ملی فوتبال ایران موفق شد در حضور چیزی نزدیک به 90 هزار تماشاگر ، هفتمین پیروزی خود مقابل لبنان را در 17امین بازی خود در مرحله مقدماتی جام جهانی بدست آورد .
مجتبی جباری ، یکی از بهترین پاسورهای تاریخ فوتبال ایران ، فردی که اگر این مصدومیت ها گریبانش را نمی گرفت اکنون حتماً یک لژیونر موفق به حساب می آمد بدون شک یکی از عوامل اصلی این پیروزی بود.دادن دو پاس گل گواه این ماجراست .
بررسی عملکرد جباری شما را در درک این موضوع کمک خواهد کرد .
1- تعداد پاس های صحیح : وظیفه اصلی یک هافبک تهاجمی این است که زیاد توپ بگیرد و زیاد پاس بدهد تا بتواند تیم را جلو بکشاند . جباری دیشب 46 پاس داد که 34 تای آن به مقصد رسید ، (9/73 درصد) که آمار قابل قبولی است . این پاس ها باعث شد که ما حملات زیادی را از جناحین داشته باشیم و بارها و بارها توسط خسرو حیدری ، خلعتبری ، بیگ زاده و شجاعی صاحب موقعیت شویم که اگر کمی در دادن پاس های آخر دقت بیشتری می کردیم اکنون می توانستیم بهترین نتیجه تاریخ خود مقابل لبنان را رقم بزنیم .
2 – شوت زنی : آمار او در این قسمت جالب نیست . هرچند او در استقلال هم هرگز یک بازیکن شوت زن تلقی نشده و نخواهد شد . تنها یک شوت که آن هم خارج از چارچوب بود .
3 – جاگیری : نوع بازی ایران در این مسابقه نیازمند این بود که توپ های زیادی به جباری برسد . او این کار را بخوبی انجام دارد و توانست به خوبی در فضاها قرار گیرد .
4 – توپ گیری : سبک بازی جباری فانتزی است و سنخیتی با توپ گیری ندارد . جباری ، تنها دو بار این کار را انجام دارد .
5 – سانتر : با حضور خسرو حیدری ، مجتبی بیشتر توپ ها را در اختیار او قرار می داد و تنها دو سانتر داشت و یکی از آنها صحیح بود .
6 – استفاده از کانال عمق : او این کار را بخوبی انجام داد . در گل دوم با یک پاس تودر توپ را به خلعتبری سپرد و او هم یک گل مارادونا گونه زد . در گل سوم هم مجتبی با یک پاس در عمق عالی قوچان نژاد را به گل رساند .
7 – هماهنگی با سایر بازیکنان : در این قسمت جباری هیچ نقصی نداشت . او بارها و بارها با دو دفاع کنار یک و دو کرد ، چندین مرتبه قوچان نژاد را صاحب موقعیت کرد و مثلث های زیادی را چه با تیموریان و نکونام و چه با دفاع ها و هافبک های کنار ایجاد کرد .
8 – دریبل زنی : در این بخش نمره قابل قبولی دریافت نکرد و نتوانست توپ هایی را که در محوطه جریمه دریافت می کرد به موقعیت تبدیل کند . کاری که مسعود اوزیل بعنوان یک هافبک تهاجمی به خوبی انجام می دهد .
9 – شیفت به جناحین : در طول مسابقه 3 بار این کار را انجام داد و خیلی خوب در مواقع لازم به هافبک های کنار اضافه شد و از آنها پشتیبانی کرد .
10 – خطا گرفتن : یک مورد آن هم در همان ثانیه های ابتدایی
در مجموع جباری امشب به همراه جواد نکونام ، محمدرضا خلعتبری و آندرانیک تیموریان بهترین بازیکنان ما بودند .
اگر فشار بازی ، کیفیت کار جباری را پائین می آورد ، ارتباط بین خط هافبک و حمله متوقف می شد و ما اکنون بجای یک برد شیرین ، یک مساوی تلخ را دشت کرده بودیم .
در روزی که اکثر ملی پوشان کشورمان بازی خوبی از خود به نمایش گذاشتند جواد نکونام چهره ویژه ای از خود ارائه کرد . کاپیتان تیم ملی جدا از دو گلی که به ثمر رساند در تمام دقایق بازی مفید و مثبت بازی کرد و اکثر دقایق بازی با پاس های روبه جلوی خود به خوبی هم تیمی هایش را تغذیه کرد .
کاپیتان نکو که در بازی قبلی برابر لبنان هم در مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا هت تریک کرده بود، در این بازی برخلاف بازی گذشته پنالتی نزد بلکه گل هایش یکی از یکی زیباتر بود . گل اول او(تصویر بالا) که گل دوم ایران بود با ضربه سری محکم و غیرقابل مهار به تور دروازه لبنان چسبید و گل چهارم ایران را هم با ضربه ای هنرمندانه و بسیار زیبا به ثمر رساند تا خیال طرفداران تیم ملی بیشتر از پیش راحت کند.
جواد نکونام امشب یک کاپیتان و لیدر تمام عیار برای تیم ملی بود.
نتایج روز سه شنبه 21 خردادماه سال 1392 در چارچوب رقابت های مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل کاملا به سود تیم ملی ایران بود. ابتدا کره برابر ازبکستان برنده شد و بعد هم ما با 4 گل لبنان را بردیم تا هم به رده دوم جدول برسیم و هم به تفاضل گل خودمان سروسامانی بدهیم. حالا در موقعیت مناسبی قرار داریم و ضمن امید به این که قطری ها روز آخر رقابت ها ، بازی جوانمردانه ای را برابر ازبکستان به نمایش بگذارند همه احتمالات روز آخر را با هم مرور می کنیم:
1 - اگر روز سه شنبه 28 خرداد برابر کره جنوبی برنده شویم مستقیما راهی جام جهانی می شویم.
2 - اگر ازبکستان نتواند برابر قطر برنده شود، حتی درصورت شکست احتمالی برابر کره هم به جام جهانی می رویم.
3 - اگر برابر کره مساوی کنیم فقط درصورتی که ازبکستان با اختلاف 4 گل یا بیشتر برابر قطر برنده شود ما از صعود مستقیم محروم شده و راهی Play off می شویم. البته اگر ازبک ها 4 - صفر ببرند و ما با کره 3 - 3 مساوی کنیم همه چیز بین ازبک و ایران مساوی می شود و شاید کار به تک بازی تکراری بکشد ولی اگر آنها 4 - صفر ببرند و ما 4- 4 مساوی کنیم تیم ایران صعود خواهد کرد.
4- هرنوع مساوی ایران و کره اگر با برتری 5 گله یا بیشتر ازبکستان برابر قطر همراه شود، باعث رفتن ما به Play off خواهد شد.
تا پیش از شروع بازی با لبنان تیم ملی فوتبال ایران در تمام رقابت های مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل موفق شده بود 25 بار دروازه حریفان خود را باز کند که در این میان جواد نکونام با 4 گل بهترین گلزن تیم ملی ایران بود .
کاپیتان تیم ملی با دو گل تماشایی اش در این بازی ،6 گله شد تا فاصله خود را با نفرات 3 گله قبلی یعنی تیموریان و انصاریفر بیشتر کند. البته خلعتبری هم با گلی که درون دروازه لبنان قرار داد خود را به جمع 3 گله ها رساند.
مقدماتی جام جهانی قارهی آسیا
سهشنبه 21 خرداد ماه 1392 – ساعت 20:00
ورزشگاه آزادی
تماشاگر : 75 هزار نفر
داور : لموتو
اخطار : عباس احمد عطوی در دقیقهی 82، فیض شمسین در دقیقهی 86.
اخراج :
ترکیب تیم ملی ایران : رحمان احمدی، پژمان منتظری، سید جلال حسینی، خسرو حیدری، هاشم بیکزاده (احسان حاجصفی در دقیقهی 80)، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، مجتبی جباری (غلامرضا رضائی در دقیقهی 70)، مسعود شجاعی (محسن مسلمان در دقیقهی 69)، محمد رضا خلعتبری، رضا قوچاننژاد .
سرمربی : کارلوس کیروش
ترکیب تیم ملی لبنان : عباس حسن، حسن ماهر، موتاز جنیدی، عباس احمد عطوی، حسن چایتو (نادر مطری در دقیقهی 1+45)، حسن معطوک، محمد شمص، حمزه سلامت (نور منصور در دقیقهی 76)، فیض شمیس، محمد کجک (محمد عطوی در دقیقهی 67).
سرمربی : تئو بوکر.
گل : محمدرضا خلعتبری در دقیقهی 39، جواد نکونام در دقیقهی 1+45، رضا قوچاننژاد در دقیقهی 46، جواد نکونام در دقیقهی 86.
شرح گل :
ایران 1-0 لبنان : جباری و خلعتبری که یکی از دو ستارهی برتر امروز تیم ملی ایران بودند، یک و دوی زیبائی را با هم انجام دادند و خلعتبری نیز با محو کردن دو بازیکن لبنانی از جریان بازی به تو زد و موفق شد دروازهی لبنان را بگشاید.
ایران 2-0 لبنان : خسرو حیدری در نهایت زهر خود را به لبنانیها ریخت و هنر خود بر روی سانترهای زیبا را نشان داد و با یک ارسال فوق العاده از جناح راست توپ را بر روی سر جواد نکونام فرستاد تا کاپیتان تیم ملی نیز با جاهطلبی مزد تلاش ملیپوشان در نیمهی نخست را بدهد.
ایران 3-0 لبنان : رضا قوچاننژاد روی پاس بسیار هوشمندانهی مجتبی جباری در آستانهی ورود به محوطهی جریمه صاحب توپ شد و پس از محو کردن دو بازیکن لبنانی توانست یک گل بسیار زیبا را به ثمر برساند.
ایران 4-0 لبنان : جواد نکونام، کاپیتان با تجربهی تیم ملی ایران در حالی که ایران در پشت محوطهی جریمه در موقعیت حمله قرار داشت روی غفلت مدافعان لبنان که در زاویهی دید دروازهبان این تیم نیز قرار داشتند، موفق شد با یک شوت تماشائی دروازهی لبنان راب برای چهارمین بار بگشاید.
دقایق حساس :
دقیقهی 8 : خسرو حیدری، ستارهی نفوذی ایران در جناح راست در آغاز این دیدار یک نفوذ بسیار زیبا را انجام داد و پس از یک سانتر زیبا از سوی این بازیکن، رضا قوچاننژاد با یک ضربهی سر شیرجهای توپ را بیرون زد.
دقیقهی 9 : پس از نفوذ خسرو حیدری از جناح راست نوبت به هاشم بیکزاده رسید تا از جناح چپ نفوذ کند. بیکزاده با یک پاس زیبا جباری را صاحب توپ ساخت اما با بیدقتی توپ را با یک شوت در عرض زمین به حرکت وادار کرد.
دقیقهی 11 : اینبار نوبت به همکاری خلعتبری و گوچی رسید و قوچاننژاد پس از یک چرخش زیبا یک شوت پرقدرت اما کمی بیدقت را روانهی دروازهی لبنان کرد که از بالای دروازه توپ به بیرون رفت.
دقیقهی 24 : خسرو حیدری یک نفوذ بسیار زیبا از میانههای میدان انجام داد و محمدرضا خلعتبری را که روی دست او در جناح راست حرکت کرده بود بخوبی دید و این بازیکن نیز در دهانهی دروازه یک سانتر نه چندان باکیفیت انجام داد که از گوچی گذشت و به گل ننشست.
دقیقهی 27 : شجاعی که روی یک نفوذ از جناح راست و از دست دادن توپ در محوطهی جریمه صاحب یک ضربهی کرنر شده بود، پس از یک و دو یک سانتر زیبا از چپ انجام داد که باز هم روی یک سر گوچی ننشست و ایران بازهم به گل نرسید.
دقیقهی 33 : مجتبی جباری هافبک خلاق ایران در میانهی میدان یک حرکت پا به توپ را استارت زد و در ادامه توپ را در پشت محوطهی جریمه به خسرو حیدری سپرد تا این بازیکن پس از نفوذ اقدام به دادن پاس در عرض کند که عباس حسن، دروازهبان لبنان با یک شیرجه ارتباط را قطع کند.
دقیقهی 34 : جباری بار دیگر به نفوذهای سریالی خود در میانهی میدان ادامه داد و اینبار خلعتبری را دید و این بازیکن نیز با یک شوت دروازهی لبنان را تهدید کرد که عباس حسن اجازهی به لرزه درآمدن چارچوب دروازهاش را نداد.
دقیقهی 35 : خلعتبری پس از گرفتن یک پرتاب صاحب توپ و موقعیت شد که با یک ضربه سانتر در دهانهی دروازه توپ را در اختیار دروازهبان لبنان قرار داد.
دقیقهی 47 : پس از آغاز طوفانی ایران در نیمهی دوم در فاصلهی تنها یک دقیقه حیدری روی یک پاس فوق العاده مسعود شجاعی را در محوطهی جریمهی لبنان صاحب موقعیت شوتزنی ساخت که شجاعی توپ را به آسمان کوباند تا تعداد گل ایران به 4 نرسد.
دقیقهی 51 : در میان هجوم تمام جانبهی ایران، لبنان نیز یک حرکت را طرحریزی کرد و با یک پاس در عرض دروازهی احمدی را به شدت تهدید کردند.
دقیقهی 51 : ملیپوشان خیلی زود پاسخ حملهی تعجببرانگیز لبنان را روی حرکت خلعتبری پشت محوطهی جریمه دادند و زنندهی گل نخست ایران نیز با یک پاس در عرض گوچی را صاحب توپ و موقعیت کرد که این بازیکن با یک بغل پای بیدقت از انجام دبل در این دیدار بازماند.
دقیقهی 59 : حیدری برای چندیمین نفوذ کرد و موفق شد یک سانتر برای نکونام انجام دهد که البته این توپ و موقعیت کار به جائی نبرد.
دقیقهی 85 : رضا قوچاننژاد آخرین نفوذ خود را به محوطهی جریمه انجام داد و با زدن توپ در عرض به شدت دروازهی این تیم را تهدید کرد.
دقیقهی 90 : غلامرضا رضائی که جای جباری را در میانهی میدان گرفته بود، موفق شد یک نفوذ از سمت راست انجام دهد و با یک سانتر عالی نکونام را صاحب موقعیت گلزنی کند هرچند این توپ راهی اوت شد.
دقیقهی 91 : خلعتبری روی حرکت حاجصفی موفق شد برای چندمین بار در محوطهی جریمه صاحب توپ شود که البته با بیدقتی این بازیکن توپ به بیرون رفت.
بهترین بازی :
جواد نکونام، هافبک با تجربهی تیم ملی ایران با نمایش خوب و بینقص خود و البته دبل او در این دیدار موفق شد عنوان بازیکن این دیدار را از آن خود کند.
اتفاق ویژه :
رحمان احمدی برای دومین بازی متوالی کار تقریبا آسانی را پشت سر گذاشت و محک جدی نخورد تا همچنان خلا رحمتی احساس نشود و برترین دروازهبان حال حاضر فوتبال ایران، از تیم ملی دور بماند.
یک دادگاه سنگاپوری سه داور لبنانی را به دلیل پذیرفتن اتهام شان در مورد دریافت رشوه جنسی برای تغییر نتیجه یکی از دیدارهای قاره ای، به حبس محکوم کرد.
این داوران متهم هستند که در ازای ارتباط با فاحشه هایی که یک تاجر سنگاپوری به آنها معرفی کرده بود، در نتیجه یک دیدار تاثیرگذار بودند.
علی صباغ 34 ساله به همراه کمک هایش، علی عید 33 ساله، عبدالله طالب 37 ساله، در زندان چانگی سنگاپور زندانی خواهند بود.
قاضی این دادگاه به خبرنگاران گفت:" این حقیقت که این افراد داورهای بین المللی بودند، خود باعث تشدید احکام آنها می شود."
او همچنین اعلام کرد که همکاری عید و طالب و همچنین رفتار خوب آنها در دوره بازداشت، تاثیر قابل توجهی در کاهش محکومیت آنها خواهد داشت و می تواند باعث شود تا آنها در چند روز آینده آزاد شود.
اما صباغ به دلیل ارتباط مستقیم با گروه خلافکار که در بیروت با او ملاقات داشتند، شرایط متفاوتی خواهد داشت.